maanantai 9. toukokuuta 2016

Little storyn työstön katsaus

Little storyn parissa työskentely on edennyt siihen pisteeseen, että voisin jo alkaa piirtämään käsikirjoituksen pohjalta sivuja valmiiksi, mutta koska tahdon välttää edellisten versioiden virheet. En syöksy suin päin suurella vimmalla piirtämään vaan pohdin ja mietin ensin, miten ja kuinka asiat teen?

Hyvänä esimerkkinä,  millaisella tavalla ja tyylillä lähden Little storya toteuttamaan? En tahdo siitä mitenkään äärimmäisen realistista tai liian pelkistettyä, joten päätin mennä kultaista keskitietä. Terävää ja pyöreyttä kehiin.


Testing testing! yök yök!
Kun sitten tyylin rajat oli löytynyt, nousi seuraavaksi kysymykseksi värit. Pidänkö sarjakuvan harmaa sävyisenä jossa tehoste värinä toimii vain punainen? Väritänkö niiden lisäksi myös hahmojen silmät vai väritänkö sittenkin kaikki punaiset kohdat punaisella veren lisäksi? Tuleeko siitä vain värien kaaos? Entä jätänkö linet mustaksi vai yritänkö blendata ne olemattomiin? Kallistun kyllä edelleen  harmaasävyihin ja punaisen, joka toimii tehoste värinä, sillä se on toiminut niin hyvin yksiin harmaan, mustan ja valkoisen kanssa. Entä sivujen kokonaan värittäminen muillakin väreillä kuin harmaa? En tiedä. Ehkä, ehkä ei. Täytyy vielä pohtia sitä mahdollisuutta.

Testi sivunen, joka tehtiin ennen infolapun muokkausta.

Kun olen sarjakuvan tyylillisen suunnan päättänyt, yritän luoda sen pohjaksi vähän suuntaa antavia referenssi kuvia. Miten esimerkiksi Tupsudemoni piirretään? Mitä eroa on uroksella ja naaraalla?
Samalla tulee tehtyä ihan hirveästi kaikkea nippelitieto juttuja jotka eivät sinänsä sarjakuvan tarinan kannalta ole niin tärkeitä, mutta ne ovat siellä ja vaikuttavat siihen omalla pienellä tavallaan.

Luulempa että myös naaralla voisi olla tuo viides "sormi" siivissään ja uroksella kynsi olisi vain pidempi.

Hahmojen kanssa yritän laittaa paljon pieniä asioita ylös olemuksesta, liikkeistä, ilmeistä ja ulkonäöstä, joita en toivon mukaan mene unohtamaan. Muistan edelleen ne kerrat kun Wolfabilla olikin kaksi silmää yhden sijaan. Mur!

Ystävämme Minifabi

Että tälläistä. En uskalla mennä lupaamaan, että Little story sarjakuva tekisi paluun tämän vuoden puolella, mutta teen parhaani hissukseen edeten. Katsomme mitä tapahtuu ja milloin.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti